Syndikovaný úver je ako vziať si spoločne taxík - Víglaský, Peter
Syndikovaný úver (syndicated loan) - charakteristika syndikovaného úveru. Syndikát alebo spoločenstvo bánk. Znaky syndikovanej úverovej zmluvy. Agent je partnerom dlžníka. Pružnosť a anonymita. Začínajúca dôvera bánk slovenským súdom. V slovenskom práve sa pojem syndikovaná úverová zmluva vôbec nespomína.