Vplyv verejných financií na alokáciu nových finančných zdrojov v ekonomike (vyčíslenie efektu vytláčania) - Svitek, Martin
Objasnenie a vzájomný vzťah finančných kategórií, ktorými sú peniaze, finančné zdroje a finančné aktíva. Rozbor efektu vytláčania trhových síl z procesu alokácie finančných zdrojov. Vyčíslenie efektu vytláčania. Korekcie fiškálnej nerovnováhy na strane verejných príjmov a verejných výdavkov. Príklad efektu vytláčania. Prepojenie príkladu s menovou praxou.