Historický summit priniesol Slovensku pozvánku - Schönwiesner, Roman
Summit členských krajín NATO priniesol siedmim bývalým socialistickým krajinám, vrátane Slovenska, očakávanú pozvánku do aliancie. Pozvané krajiny očakávajú rast atraktívnosti svojich ekonomík pre zahraničných investorov. Ide o najvýznamnejšie rozšírenie NATO v histórii. Nové úlohy NATO. Rozdielne názory členov NATO na vojenský zásah v Iraku.