Účel voleb v demokracii (Mohou volby přinést výraznou politickou změnu v demokratické společnosti?) - Škaloud, Jan
Význam volieb v histórii spoločnosti. Charakteristika volieb podľa sociologického slovníka. Funkcie volieb. Základné metódy politikov, ako ovplyvniť výsledok volieb. Hodnotenie príčin neúspechu. Názory občanov na účelnosť volieb.