Spôsoby vyrubovania daní
Postup pri vyrubovacom konaní. Vyrubenie dane podľa daňového priznania alebo hlásenia. Vyrubenie dane na základe výsledkov daňovej kontroly, na základe dohody s daňovým subjektom, podľa pomôcok. Zánik práva vyrubiť daň.