Elektronický podpis - Machala, Otakar
Používanie elektronického podpisu umožňujú právne predpisy upravujúce oblasť účtovníctva v ČR (novelizovaný zákon č. 563/1991 Sb.) Zákon o elektronickom podpise č. 227/2000 Sb. Povinnosti užívateľa elektronického podpisu. Povinnosti vydavateľa kvalifikovaných certifikátov. Upresnenie požiadaviek na nástroje elektronického podpisu vo vyhláške č. 366/2001 Sb. Zaistenie bezpečnosti a ochrany dát pre vytváranie elektronického podpisu. Doručovanie daňových priznaní opatrených zaručeným elektronickým podpisom na adresu elektronickej podateľne správcu dane.