Európske nástrahy pre farmárov - Blazseková, Slávka
Podvyživené poľnohospodárstvo krajín Visegrádskej štvorky zatiaľ odmieta návrhy Európskej únie na postupné nabiehanie subvencií pre farmárov nových členských štátov. Porovnanie vybraných ukazovateľov (rozloha krajiny, počet obyvateľstva, HDP/obyv., parita kúpnej sily/obyv.) a situácia v poľnohospodárskom sektore za rok 2000 v kandidátskych krajinách a v krajinách EU.