Certifikácia nesmie byť obchodnou bariérou - Medžová, Andrea
Korupcia a podplácanie pri vybavovaní rôznych žiadostí - neschopnosť úradov vybavovať žiadosti v zákonných lehotách. Najväčšie problémy pre občanov a podnikateľov sú na katastrálnych úradoch. Podnikateľov trápia nielen daňové kontroly, ale aj verejné obstarávanie. Štát zbytočne zaťažuje podnikateľov aj v oblasti certifikácie.