Diverzifikácia plynu SPP nesúri - Hirman, Karel
Vstup Gaz de France (GdF) do SPP znamená pre francúzsku spoločnosť jej najväčšiu zahraničnú investíciu a tú si chce chrániť. Francúzi chcú presvedčiť odberateľov plynu, aby nezmenili dodávateľa. Pomoc na trhu. GdF sa pripravuje na svoju privatizáciu. Problémy pri liberalizácii európskeho plynárenského trhu. Dlhodobé kontrakty.