Novela zákona o dani z pridanej hodnoty - Jablonková, Zdenka
Od 1. januára 2003 je účinný zákon č. 511/2002 Z.z., ktorým sa mení a dopĺňa zákon č. 289/1995 Z.z. o dani z pridanej hodnoty v znení neskorších predpisov. Medzi významné zmeny zákona patrí úprava odpočítania dane z majetku u novoregistrovaného platiteľa dane, úprava postupu a podmienok pri odpočítavaní dane, nová povinnosť upraviť odpočítanú daň pri investičnom majetku pri zmene účelu jeho použitia a zmena pri nadmerných odpočtoch. Praktické príklady.