Kvalita vzdelávania z referátu predneseného na 6. konferencii európskych ministrov školstva v Bratislave v júni 2002 ako úvod rokovania v sekcii Podpora kvality vzdelávania. - Lopéz Rupérez, Francisco
Štyri základné charakteristiky kvalitných vzdelávacích systémov. Problémy zdrojov financovania. Dostatočné financovanie. Efektívne využívanie materiálnych zdrojov. Inteligentné riadenie ľudských zdrojov.