Kandidáti sa tlačia do eurozóny, Brusel radí opatrnosť - Baťo, Rado
Rozdielne názory o prijatí eura medzi EÚ a kandidátskymi krajinami. Najmä centrálne banky SVE preferujú čo najrýchlejší možný vstup do Európskej menovej únie (EMÚ). Členské krajiny majú opačný názor, chcú, aby kandidáti pribrzdili. Dôležité je, aby na prijatie eura boli pripravené ekonomiky kandidátov.