Najťažšie bude splniť rozpočtové kritériá - Záborský, Ján
Z krajín V-4 je najďalej s prípravou na euro Maďarsko. Každá zo súčasných kandidátskych krajín bude musieť po vstupe do EÚ prijať spoločnú menu euro. Otázka časového horizontu výmeny národnej meny za euro. Vstup do EÚ v r. 2004 znamená pre kandidátske krajiny možnosť členstva v EMÚ v r. 2007. Problémom sú štátne rozpočty.