Economic results of agricultural companies in production and marginal areas in the year 2000 - Střeleček, František
Výsledky výskumu ekonomického vývoja vybranej vzorky poľnohospodárskych podnikov hospodáriacich na území ČR. Hlavným sledovaným ekonomickým ukazovateľom je hospodársky výsledok pred zdanením. Od neho sa potom odvíjajú i ďalšie ukazovatele, ako napr. požadovaná miera zisku, skladba hospodárskeho výsledku a vplyv dane na hospodársky výsledok. Sledovanými ukazovateľmi sú i štruktúra výnosov, produktivita práce, technické vybavenie práce, fondová účinnosť i ďalšie. Ukazovatele sú porovnávané ako v čase tak i v priestore (vzájomne medzi produkčnými a marginálnymi oblasťami). Celkové zhodnotenie doterajšieho vývoja.