Analysis of methodological approaches to evaluation of complementary and substitution relationships in consumer demand for food - Syrovátka, Pavel
Analýza metodických prístupov, ktoré sa uplatňujú pri analýze komplementárnych a substitučných väzbách v spotrebiteľskom dopyte. Táto forma dopytových analýz býva najčastejšie riešená prostredníctvom koeficientu krížovej elasticity. Príspevok predstavuje ďalšiu metodickú možnosť, ktorá je založená na korelačnej a párovej regresnej analýze. Výpočtom párových indexov determinácie a korelácie je možné vyhodnotiť tento druh medzistatkových prepojení v dopyte.