K bezdomovství a možnostem jeho prevence - Janata, Zdeněk
Bezdomovstvo ako závažný humanitárny problém. Sociálne vylúčenie jednotlivcov. Monitoring bezdomovstva ako predpoklad účinných preventívnych opatrení. Situácia v Európe, USA a Česku. Príčiny bezdomovstva. Pomoc charitatívnych organizácií bezdomovcom. Možnosti prevencie.