Gravity-type model of Czech agricultural export - Ševela, Marcel
Aplikácia gravitačného modelu na vysvetlenie veľkosti exportu poľnohospodárskych komodít z Českej republiky. Závislosť objemu bilaterálnej obchodnej výmeny na príslušných vysvetľujúcich premenných je popísaná multiplikatívna exponenciálna funkcia. Z použitých premenných sa ako štatisticky významné preukázali hrubý národný dôchodok, hrubý národný dôchodok na obyvateľa a geografická vzdialenosť meraná medzi hlavnými mestami. Výsledky regresnej analýzy.