Najvzdelanejší vo svete sú mladí Fíni a Kórejčania - Pálková, Dana
Prvá obšírna správa UNICEF-u o študijných (ne)úspechoch mladých ľudí a o fungovaní školského systému v priemyselne vyspelých krajinách. Školy a sociálne rozdiely. Bohatstvo a vzdelanosť. Vedomosti a jednoduchosť jazyka. Všeobecná úroveň vzdelania a literálna gramotnosť v jednotlivých krajinách sveta. Zaostávanie detí imigrantov vo vzdelaní. Zvládanie základov matematiky v členských a v nečlenských krajinách OECD.