Po tvrdých rokovaniach sa EÚ rozširuje - Schönwiesner, Roman
Na historickom summite EÚ v Kodani v decembri 2002 sa uzavreli prístupové rokovania s desiatimi kandidátskymi krajinami. Aj Slovensko dostalo pozvánku. Náklady na rozšírenie. Čisté príspevky EÚ budúcim členom. Otázka priamych platieb poľnohospodárom. Stanovenie termínu začiatku prístupových rokovaní s Tureckom. Otázka vstupu Cypru.