Povinné platby na daň - Chrenková, Slávka
Povinnými platbami na daň sa rozumejú podľa zákona o správe daní a poplatkov preddavky, ktoré sú povinné platiť slovenské daňové subjekty - právnické osoby, fyzické osoby. Preddavky na daň z príjmov fyzických osôb. Preddavky na daň z príjmov právnických osôb. Preddavky na daň z príjmov zo závislej činnosti a funkčných požitkov.