Účtovníctvo podnikateľských subjektov - základný informačný podklad na efektívne zhodnocovanie disponibilných zdrojov podniku - Fabian, Štefan
Účtovníctvo je relatívne uzavretý, vnútorne usporiadaný systém informácií. Plní dôležitú úlohu v informačnom a riadiacom systéme podniku. Právne a ekonomické postavenie účtovníctva v súčasných podmienkach. Účtovné zásady v trhovej ekonomike. Predmet zákona č. 563/1991 Zb. o účtovníctve.