Povzbudzujúce nápoje - Bršiak, Viliam
Pojmové vymedzenie energetického a energizujúceho nápoja. Najznámejšie stimulačné látky. Fyziologické účinky kofeínu. Konzumácia kávy a riziko pre srdcocievny aparát. Theofyllín, theobromín a taurín.