Implementácia Európskej charty pre malé podniky: Obdobie II. polrok 2001 a I. polrok 2002
Dosiahnuté pokroky na Slovensko v oblasti: vzdelávanie a odborná príprava na podnikateľstvo, lacnejší a rýchlejší začiatok podnikania, lepšia legislatíva a regulácia, dostupnosť zručností, zlepšenie on-line prístupu k informáciám, výhody vyplývajúce z jednotného trhu, zdaňovanie a finančné otázky, posilnenie technologickej kapacity malých podnikov, úspešné modely elektronického podnikania a podpora špičkových malých podnikov,vytvorenie silnejšieho, efektívnejšieho zastúpenia záujmov malých podnikov na úrovni Únie a na národnej úrovni.