Európska únia je proti reklame na tabakové výrobky - Rival, Peter
Rada ministrov EÚ schválila koncom r. 2002 zákon - ide o rozsiahly zákaz reklamy na tabak v členských krajinách únie. Nemecko sa snažilo zabrániť zákazu, ale v únii nenašlo spojencov. Argumentácie Berlína. Sklamaní sú aj výrobcovia, ktorí tvrdia, že zákaz reklamy vyústi do straty ďalších pracovných príležitostí. Pobúrení sú aj vydavatelia tlače.