Favourable and unfavourable aspects in the process of small enterprise establishment in the Czech Republic - Werner, Rudolf
Krajiny asociované do Európskej únie venujú veľkú pozornosť rozvoju malého a stredného podnikania. Súčasne sa však členské krajiny obávajú, že po rozšírení Únie nastanú veľké migračné toky zo strany nových členov. Preto členské krajiny zaujíma, či obyvatelia kandidátskych krajín sú vnútorne motivovaní k samostatným podnikateľským aktivitám a či sú pre nich vytvorené podmienky, resp. aké faktory pôsobia proti zakladaniu malých podnikov. Za týmto účelom bol v ČR vykonaný rozsiahly prieskum, ktorý mal dať odpoveď na tieto otázky a na príklade ČR identifikovať podporné a brzdiace faktory v procese zakladania malých podnikov.