Politické riziko a kapitálový rozpočet - Polednáková, Anna, 1957-
Každý investičný projekt (domáci alebo zahraničný), ktorý podnik realizuje, je potrebné analyzovať z hľadiska výnosnosti a rizikovosti. Výnos kvantifikujeme prostredníctvom očakávaných peňažných tokov. Riziko projektu spočíva v názore, že skutočné peňažné toky sa budú líšiť od očakávaných. Charakteristika kapitálového rozpočtovania.