Bio-mass for energetic: Chance or regression? - Neruda, Martin
Zhrnutie historických súvislostí využívania obnoviteľných zdrojov energie v českých zemiach, zvlášť biomasy. Ekonomické posúdenie efektívnosti investícií pri využití, či prepracovaní biomasy. Uvedenie skutočnosti blízkeho vyčerpania zásob fosílnych palív a s tým súvisiaci záujem o pestovanie drevín a bylín pre energetické využitie. Upozornenie na možný spôsob využitia ladom ležiacej poľnohospodárskej pôdy a využitie rekultivovaných plôch po povrchovej ťažbe hnedého uhlia.