Zájmové skupiny a ekonomická teorie - Vašíček, Bořek
Fenomén existencie a činnosti záujmových skupín v modernej spoločnosti. Klasifikácia záujmov. Teoretický pohľad ekonomických vied na záujmové skupiny. Typológia záujmových skupín. Ekonomické teórie záujmových skupín. Mancur Olson a problém kolektívneho jednania. Vplyv záujmových skupín na ekonomiku. Alternatívne teórie záujmových skupín. Teória regulácie a záujmové skupiny. Chicagská škola. Modely rovnováhy a záujmové skupiny. Záujmové skupiny a ekonomická sloboda.