Comparison of agrarian political parties in selected Central European states after 1989 - Blažek, Petr
Vznik a vývoj agrárnych politických strán a hnutí vo vybraných postkomunistických krajinách pohľadom klasických politologických teórií, zvlášť historicko-konfliktného prístupu (Stein Rokkan, Seymour Martin Lipset). Výsledky skúmania rozpori medzi mestom a vidiekom a jeho pôsobenie na genézu agrárnych politických strán vo vybraných postkomunistických krajinách po roku 1989 potvrdzujú závery týchto teórií.