<The> Development potential of Czech rural areas and rural tourism - Hájek, Tomáš
Zakorenená nedôvera voči vidieckemu cestovnému ruchu v ČR, pretrváva navzdory proklamovaným cieľom podpory zo strany štátnych orgánov. Základ nedôvery má takmer ontologický charakter a tvorí ho odpor voči "komodifikovanej autenticite". Ďalším zdrojom nedôvery je to, že ruralita, hlavná atraktivita cestovného ruchu, je vďaka jeho vývoju v 20. storočí výrazne narušená. Ďalším dôvodom je zmiešavanie vidieckej turistiky s masovou rekreáciou a dosiaľ nedostatočná reflexia rizík, a to zo strany štátnych orgánov a autorít, ktoré plynú z neriadeného masového cestovného ruchu pre regionálnu stabilitu.