James Tobin - Gonda, Vladimír
Život a dielo nositeľa Nobelovej ceny za ekonómiu v roku 1981 Jamesa Tobina: rozpracovanie keynesovskej teórie dopytu po peniazoch, teória spotreby, Tobinova teória Q, makroekonomická politika, ekonomický rast, tzv. Tobinova daň. Najvýznamnejšie diela J. Tobina.