Ekonomické efekty integrácie Slovenskej republiky do Európskej únie - Outrata, Richard
Integračné efekty v dvoch základných kanáloch medzinárodných ekonomických vzťahov: 1. pohyb tovarov a služieb, 2. pohyb výrobných faktorov - kapitálu, priamych zahraničných investícií, pracovných síl. Rozpočtové efekty vstupu SR do Európskej únie. Náklady implementácie štandardov a noriem EÚ. Odhad celkového efektu vstupu SR do EÚ. Inštitucionálno-právne prínosy vstupu SR do EÚ.