Zákon by mal pomôcť odhaliť daňové úniky do zahraničia - Benčík, Patrik
Zákon č. 472/2002 platný od septembra 2002 - ide o zákon o výmene informácií, o medzinárodnej pomoci a spolupráci pri správe daní. Zákon by mal pomôcť odhaliť daňové úniky do zahraničia. Dane, o ktorých sa informuje. Výmena informácií sa týka všetkých daní okrem cestnej dane. Zákon umožňuje sprostredkovanie informácií len na základe medzinárodnej zmluvy, ktorou je SR viazaná. Tri prípady výmeny informácií.