Únikom zo sociálnej pasce je práca
Správa o ľudskom rozvoji Rómov vypracovaná z poverenia UNDP. Zamestnanosť. Vzdelávanie. Dôvera v inštitúcie. Návrh riešení. Súčasnú finančnú závislosť od štátnej podpory musí nahradiť integrácia Rómov do spoločnosti.