Štát chce uprednostniť novú výstavbu pred rekonštrukciami - Vavřinková, Jana
Návrh ministerstva financií od júla znížiť štátnu prémiu k stavebnému sporeniu na 15 perc. Postupnú redukciu chce zastaviť na desiatich percentách. Pohľad stavebných sporiteľní na navrhované zmeny. Podľa stavebných sporiteľní slovenskému systému chýba stabilita. Štátna prémia sa jednému klientovi poskytuje iba na jednu zmluvu o stavebnom sporení.