Za predaj dvoch bytov daň platiť netreba - Piršelová, Dagmar
Daňový zákon oslobodzuje príjem z predaja bytu pri splnení dvoch podmienok: predávajúci musí byt vlastniť a mať v ňom trvalý pobyt najmenej dva roky. Vlastníctvo prevádzaných nehnuteľností sa nadobúda a preukazuje vkladom do katastra nehnuteľností. Kúpa podľa Občianskeho zákonníka. Občan môže mať trvalý pobyt len na jednom mieste. Ak sa byt používal na podnikanie príjem z predaja bytu je oslobodený od dane až po piatich rokoch.