Globalizace a světová ekonomika - Jeníček, Vladimír
Obsahové vymedzenie pojmu globalizácia. Hlavné prejavy globalizácie. Nerovnomernosť globalizovaného ekonomického vývoja. Dôsledky globalizácie. Pozitíva a negatíva globalizácie. Riešenie negatívnych vplyvov globalizácie.