Paul Anthony Samuelson prvý americký nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu - Iša, Ján
P.A. Samuelson - osobnosť ekonomickej vedy v druhej polovici 20. storočia, prvý americký nositeľ Nobelovej ceny za ekonómiu. Oblasti pôsobenia: ekonomická analýza, teória spotreby, ekonómia blahobytu, teória kapitálu, medzinárodný obchod a financie, makroekonómia, peniaze, menová politika. Najvýznamnejšie diela P.A. Samuelsona.