Zmena účtovného obdobia od roku 2004 - Burák, Emil
Po jedenástich rokoch bol prijatý nový zákon o účtovníctve č. 421/2002 Z.z., ktorý nahradí starý zákon (č. 563/1991 Zb.) od roku 2003 s výnimkou možnosti zmeny účtovného obdobia. Platnosť zákona je až od roku 2004, niekoré zmeny je vhodné zvýrazniť v oblastiach: definovanie reálnej hodnoty, inventarizačné zistenia zmien, odpisovanie nevlastného majetku, opravy účtovných záznamov, zmena účtovného obdobia odlíšením hospodárskeho roku.