Problémy otvárania slovenskej ekonomiky a jej postavenie v európskom priestore - Zorkóciová, Otília, 1954-
Prioritné otázky v priemyselnej politike SR. Štrukturálne zmeny, zahranično-obchodná politika priemyselnej politiky. Kapitálové trhy, priame zahraničné investície a priemyselná politika. Politika zamestnanosti. Vzťah vedy a techniky k priemyselnej politike. Nevyhnutnosť reštrukturalizácie podnikov, dokončenia privatizácie.