Spoločná poľnohospodárska politika EÚ a poľnohospodárska politika SR v procese prípravy vstupu do EÚ - Gavaľová, Viera
Spoločná poľnohospodárska politika /SPP/ ako jedna z najkomplikovanejších otázok pri rozširovaní EÚ o SVE. Neúplná liberalizácia agrárnej politiky v EÚ a ochranárske prvky. Nevyhnutnosť zvýšenia konkurencieschopnosti poľnohospodárstva. Zásadné rozdiely v súčasnom poľnohospodárstve EÚ a krajín SVE. Dotácie do poľnohospodárstva. Vývoj zamestnanosti v poľnohospodárstve SR. Konkurencieschopnosť slovenských agrárnych produktov.