Motivuje fakt, že práca sa oplatí - Gera, Mikuláš
Rast zamestnanosti je najúčinnejším nástrojom na zníženie chudoby na Slovensku. Jeden z kľúčových pilierov reformy sociálneho systému je stratégia podpory rastu zamestnanosti. Nová sociálna politika má ambíciu podporiť rast zamestnanosti, zvýšiť motiváciu pracovať, zjednodušiť a sprehladniť fungovanie verejných služieb. Sociálne služby.