Unie varuje před zaostáváním - Zahradník, Petr
Tvrdá sebakritika úrovne vedy a technológie v Európskej únii. Zaostávanie za USA a Japonskom. Šance, ako podiel vedy a technológie zvyšovať. Nízky príspevok súkromného sektoru na financovanie výskumu a vývoja v EÚ. Výzva na zvýšenie výdavkov na výskum v EÚ na 3 percentá HDP do konca roku 2010. Bariéra medzi civilným a vojensky orientovaným výskumom.