Národní akční plány boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení - Kotýnková, Magdaléna
Vzájomný vzťah medzi ekonomickým rozvojom, zamestnanosťou a sociálnou súdržnosťou - základný strategický rámec pre ďalší rozvoj Európskej únie. Prijatie novej otvorenej metódy koordinácie pre zaistenie súdržnosti. Východiská spoločných cieľov a národných plánov. Rizikové faktory chudoby a sociálneho vylúčenia. Analýza rizikových faktorov - vytýčenie základných úloh a spoločných cieľov.