Vlastní kontra veřejné distribuční centrum
Obchodné reťazce, s potravinárskym aj nepotravinárskym tovarom, sú zásobované z centrálnych skladov, tzv. distribučných centier - DC. Výhody a nevýhody verejného skladu (externého distribučného centra) a vlastného distribučného skladu. Tabuľka najväčších obchodných spoločností ČR v roku 2002 a ich obraty.