Ekonomické problémy spojené s rozdělením ČSFR - Šulc, Zdislav
Charakteristika hlavných ekonomických aspektov zániku československej federácie v rokoch 1990-92 a opatrenia, ktorými sa rozdelenie štátu uskutočnilo pokojnou cestou. Politické faktory. Princípy delenia spoločného majetku. Menová odluka. Zahranično-obchodné vzťahy medzi nástupnickými štátmi. Vlastnícka transformácia.