Afrika a válka proti terorismu - Gedlu, Mesfin
Princípy a nástroje africkej účasti vo vojne proti terorizmu. Význam Afriky v rámci globálneho boja proti terorizmu. Afrika a jej slabiny vo vojne proti terorizmu. Problémové súvislosti africkej účasti v globálnom boji proti terorizmu. Islám a africká spoločnosť. Chudoba, spravodlivosť a boj proti terorizmu v africkom kontexte.