Implementace Mezinárodních účetních standardů v Evropské unii - Žárová, Marcela
Vypracovanie tzv. novej stratégie harmonizácie účtovníctva v roku 1995. Účtovná harmonizácia pomocou Medzinárodných účtovných štandardov (IAS). Implementácia IAS/IFRS v EÚ. Vznik a činnosť EFRAG (European Financial Reporting Advisory group).