Po aténskej slávnosti stojí pred EÚ reforma inštitúcií - Fričová, Zuzana
V apríli 2003 v Aténach podpísalo desať krajín zmluvy o pristúpení k EÚ, medzi nimi aj Slovensko. Európska komisia šesť mesiacov pred dátumom vstupu uverejní monitorovaciu správu, ako si krajina od podpisu zmluvy počína. Potreba reformy inštitúcií EÚ pred rozšírením. Spor o prezidenta v rodiacej sa európskej ústave. Vzťahy so susedmi.