Výrobcovia aj obchodníci berú dvojročnú záruku pragmaticky - Janků, Jana
Problémy slovenských spotrebiteľov pri reklamáciách nekvalitných výrobkov. Spotrebitelia môžu zatiaľ podľa Občianskeho zákonníka uplatniť reklamáciu len do šiestich mesiacov. Lehota záruky na tovar sa čoskoro predĺži na dva roky po novelizácii Občianskeho zákonníka. Potravín sa dvojročná záruka nebude týkať. Postoj spotrebiteľov, výrobcov a obchodníkov k novej záručnej lehote.